擁抱這一刻,珍惜眼前人 Joey.Kelvin

Happy couple Happy wedding …… aurela.terence
January 4, 2013
Whenever you ‘re close to me, you`re like the sun … … emily.george
January 9, 2013

Joey 在婚禮上有一個小小的分享……佢跟Kelvin拍拖多年,其實從來冇諗過結婚。直至一年多前,嫲嫲大病了一場,之後就記憶力大退,很多時候都記不起身邊的親人。經此之後,令joey 改變了對結婚的想法。

可能因為呢個原故,也可能係佢地性格,感覺婚禮中所有人都很輕鬆,一d都唔緊張,很享受婚禮的每一刻。作為攝影師,最喜歡就是這樣的婚禮。影了這麼 多年,常常留意新人同身邊的親友都好緊張。朝早化妝的時候,就煩惱著跟住d game 點玩;玩緊game, 又煩一陣係邊敬茶……永遠都煩惱著半個鐘後的事,但就完全冇 去enjoy眼前的moment, 我一邊影,一邊都覺得好可惜呢……

如果今個星期真的世界末日,這個婚禮可能是我最後影的一個婚禮。 雖然我個人完全唔信這些末日預言,不過如果抱住呢個『最後的婚禮』的心態,唔知d相會唔會唔同d呢?

MUA: Joe of Hoolala (很喜歡你的藍色頭髮 )
video: Ken of simon.the.photo
ceremony: Bethanie chapel
reception: four seasons hotel

 

Comments are closed.